Reklam

Reklam

GÜNEŞ ENERJİLİ KALORİFER SİSTEMİ

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Mesleki Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan bir öğretmen, kendi projesi olan “Güneş enerjili kalorifer ile ısıtma sistemi” yaptı.
Uzun zamandır böyle bir projeyi yapmayı düşündüğünü söyleyen Erdal Boral, “Yıllardır kendime ait bir evim olmadığından projeyi uygulama fırsatım olmamıştı. Fakat kısa bir süre önce ev sahibi oldum ve projemi kendi evimde denedim.” dedi.
Güneşmatik adını verdiği sistemin diğer ısıtma araçlarına yüzde altmış daha ekonomik ve yüzde 100 verim sağladığını belirten öğretmen Boral, sistemin ortalama güneş enerjisinin yüzde seksenini ve elektrik enerjisinin yüzde yirmisini kullanacağı için havayı kirletmeyeceğini de vurguladı.
Erdal Boral sistem hakkında şu bilgileri verdi: “Güneş enerjili kalorifer ile ısınma sistemimiz, hem güneşten aldığı ısı ile hem de güneşin yetersiz olduğu zamanlarda elektrikli ısıtıcılar ile çalışır. Güneş enerjili kalorifer sistemimizde, ısı güneş tarafından sağlanacağı için çok büyük bir tasarruf sağlar. Kullanımı basit olan projem ile soba zehirlenmelerine, sobanın eve ve çevreye verdiği kirliliğe son verecek.”
Boral, proje ile ilgili patent çalışmalarının devam ettiğini ve Güneşmatik ile evin bir odası veya istenilirse evin tamamının ısıtılacağını kaydetti.
veteknoloji.com