Reklam

Reklam

BİR KIZILDERİLİ ATASÖZÜ VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

“SON AĞAÇ KESİLDİĞİNDE,
SON NEHİR KURUDUĞUNDA
SON BALIK ÖLDÜĞÜNDE
BEYAZ ADAM PARANIN YENMEYEN BİRŞEY OLDUĞUNU ANLAYACAKTIR…'''

Beyaz adam , siyah adam hep birlikte  bu savurganlıkla devam ettiğimiz sürece  habere göre 2030 yılında 2 gezegene ihtiyacımız olacağı bildiriliyor. Çocuklarımızın en güzel yaşlarını yaşayacakları! çokta uzak olmayan bir dönem.

Küresel ısınma , ekolojik kriz ile ilgili kişisel olarak alabileceğimiz basit önlemler var.

Tasarruf tedbirleri listemiz ise şöyle;

  • Evimizde kombi kullandığımız ve yakıt olarak doğal gaz kullandığımız için salon gibi sürekli kullanılmayan odaların radyatörlerini gerektikçe açıyoruz ve oturma odası mutfak gibi yerleri de evden çıkarken ve gece yatarken mutlaka kapatıyoruz.
  • Lüzumsuzsa söndür sözünü hem su hem de elektrik harcamalarımızda uyguluyoruz.
  • Deterjan , şampuan, diş macunu gibi kimyevi maddeleri, tasarruftan ziyade çevre kirliliğini ve sağlığımız etkileyen negatif faktörleri de bertaraf etme nedeniyle minimum kullanıyoruz.
  • Çocukların kıyafetlerinin küçülenleri kardeşine ve kuzenlerine vererek, gerekirse kuzenlerinden küçülenlerini alıp giydiriyoruz.
  • Atık kağıt ve ambalajlarımızı ayırıyoruz , çöplerden ayrı olarak belirtilen günlerde bırakarak geri dönüşüme katkı sağlamaya çalışıyoruz. ( umarım belediyeler çöpe göndermiyordur bazen geri dönüşüm arabasını görmediğimizde “boşuna mı  acaba” hissine kapılıyoruz)
  • Alışveriş yaparken gereksiz poşet almıyoruz; ufak tefek alışverişlerde (kozmetik, kırtasiye, vs)  çantanın içine direk atıyoruz, market alışverişlerinde ise poşetleri max dolduruyoruz (  birbirinden ayrılması gereken gıda  ve deterjanlar ayrı oluyor mecburen)
  • Galiba en önemlisi  de şu; bu dünyayı onlardan emanet aldığımız çocuklarımızı tasarruf etmeyi ögreterek yetiştirmek için çaba gösteriyoruz.