Reklam

Reklam

TASARRUF BİLİNCİ

Doğada kaynağı sınırsız hammadde veya enerji yoktur; bu nedenle yeryüzünde ve kainatta insanların ve diğer canlıların yaşamsal olarak kullandıkları bütün kaynakların tükenen cinsten kaynaklar olduğunu ve bir gün tükeneceği gerçeğini unutmamalıyız.

Dünyamızda var olan hava, su ve toprak gibi temel yaşamsal kaynakları ve bu kaynakların barındırmış olduğu enerji kaynaklarını bilinçsiz ve aşırı tüketim nedeniyle her geçen gün biraz daha azaltmakta olduğumuzu artık hepimiz biliyoruz.

İnsanlığın geleceğini tehdit eden bilinçsiz ve aşırı tüketim tehlikesine karşı toplumsal ulusal ve global bilinçlenmeye ihtiyaç olduğu açık bir gerçek.

Doğanın sunduğu enerji kaynaklarından yararlanmada güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi nispeten doğaya daha az zarar veren kaynakların kullanılmasının yanısıra insanlara tasarruf yapma bilincinin aşılanması gerekmektedir.

Peki Tasarruf Nedir?

Yaşamın devam etmesinde,insanların ve diğer canlıların kullandığı,vazgeçilmez olan maddelerin tüketiminde dikkatli davranma, gereği kadar kullanma, idareli tüketmeye tasarruf denir ve yaşamın her alanında, her türlü eylem ve hareketimizde tasarruf yapabileceğimiz alanlar mevcuttur.